Here we go again.

 

Mot västerås(emmas hus) och allt det där, för vi ska ju laga mat som väldskockar och älta livet.

Ja men tack, hej och gott nytt år. Det ska nog bli bra ska ni se.

You don't need a new year to change your life.


Eh ja här vare ju liv i rutan och allt spring gjorde min hjärna trött. Det där med IKEA är inte min grej och sådeså. Sen lyckades jag låna böcker av min farfar, ja precis vad jag behöver, mer böcker. 

ANNARS SÅ TROR JAG PÅ 2012 och det löser sig väl sen

I'm feeling sexy and free

Jag och Helene har det fint här ute på landet. Vi skrattar åt sommarminnen och äter hemmagjord chokladglass. Vi dansar lite inombords när vi tänker på det nya året och vi tycker att killar är idioter man inte kan leva utan. Sjunger gör vi också "I'm feeling sexyyyy and freeeeee". Hon är himla fin den där Helene, visst är hon?
/Amanda Holmberg http://amandasjord.blogspot.com

When you realize that you're happier without him.



- tillägnat therese. hej therese -



Årsresume - 2011

Januari.
Andra delen utav 1:a ring och vi hängde i skolan och hade spelkväll i jessicas runda säng. Tågen vinter-kaosade och jag spänderade många timmar på showträning. Jag och emelie vandrade alltid på ica och knäppte kort vid sockret. Jag körde hockey med grannarna i min älsklings-gröna-jacka. Vi åkte även till Orkebo vi konfaledare och hade det ganska trevligt med prat mitt i natten och sånt. En iphone kom in i mitt liv och det finaste som hände var nog att jag köpte min vackra kamera. underbart underbart vacker




Februari.
Vi kämpade med photoshop på lektionerna i skolan. Jag startade bloggen. YES. Och spenderade lite för mycket tid vid den och sprang runt i snön med kameran i högst högg. Showträningarna började komma till sitt slut och det var hårdträning som gällde. Gjorde även affischen som prydde salastaden. Vi hängde även på innebandyträningarna och körde sala open så hårt vi kunde. Fina klasskamrater som firade alla hjärtans dag på choys. Jag åt Ben & Jerry's i mängder och upptäckte en stor kärlek till sushi.




Mars.
Att bli 17år var inget speciellt och då började jag räkna ner tills jag skulle bli 18år. Lisa började kalla mig lenny och det är fortfarande bara hon som gör det. Vi började njuta av solen för nu var det ju vår igen. Jag spänderade mycket tid i fannys lägenhet och i orkars stuga. Jag blev kär men det slutade inte så bra. Vi hade parkbänkenshowen tillslut och firade med en fest. 




April.
Vi åkte till rättvik, den finaste platsen, och gjorde väldens bästa spex. Våra konfirmander konfrimerades och vi ledare firade med att grilla och softa i skogen. Jag börjde övningsköra och hade nästan alltid på mig min jeansväst och min hatt. Familjen åkte upp till eskön vid påsk och jag har alltid älskat eskön förstår du. Vi fick även påsklov och sista dagen så gjorde vi en utflykt med kakor,pastasallad och allt och så badade vi i hillingen. Kaosade i vasaparken gjorde vi även efter lunchen och vet inte hur många gånger jag har sett dom bilderna. bäst såklart






Maj.
Vi ägnade oss åt skolan och fixade med slutprojekt. Jag fotade mina djur från alla möjliga vinklar och krälade i det höga gräset som nu vuxit bra. Min bror kom hem från Nya Zeeland en månad och jag lyssnade på musikers avslutning och hände på månsan och i parken och sånt. En dag bestämde ems och jag oss för att gömma oss från livet en stund så vi tog cyklarna och hittade ett gämställe. Hela släkten invaderade och vi alla samlades på altanen och åt tårta. Jag hade min första riktiga fotografering med amanda. Vi i gänget bestämde oss för att fira det blivande sommarlovet med sushi.




Juni.
Sommaren var verkligen där och vi åkte till grönan och gick runt i shorts. Skolavslutningen var vacker och vi latade oss med alla klasskamrater hos erik. Sommarlovet började och vi gick på konserter, vi åt i parker, låg i solen på gräsmattor, poolhängde, firade alla som fyllde år, firade alla studenter och sov i tält. Sjöng när vi gick på grusvägar mot staden. Cyklade hem med krampandeben när solen gick upp. Hängde lite här och var. Badade på fina ställen och levde livet sådär som man bara kan göra på sommaren.





Juli.
Emelie och jag ägde det gula huset i några dagar och fixade poolhäng och fixade hästarna. Saknade västeråsarna otroligt och gjorde upp planer. Familjen upptäckte norra italien och jag tittade på allt genom min kamera. Fick en ny säng och fikade i parken med fanny. Sedan i enköping så spelade vi badminton och skrattade. Vi köpte kläder hela tiden och emma och jag upptäckte fotoställen runt mitt hus. Och calle tog alltid min kamera när vi hängde i hans lägenhet.



Augusti.
Månaden började med världens stösta scoutläger, så stort att jag inte ens själv fattar det. Ryser fortfarande vid tanken på hur underbart det var där. Ledargänget+showgänget åkte även till Rom där det var helt underbart och otroligt varmt. Vi knäppte kort på allt för att vi alla visste att det snart skulle försvinna det där sommarlovet. Vi var på sala mässan och jag trivdes bra hemma vid min lilla skog. Sedan var det skolan som började och det var fint när vi satt där återförenade vid vårat bord och skrattade åt dåliga skämt. Jag och amanda upptäckte även yogan! woopwoop






September.
Fullt dra i skolan och vi saknade såklart sommaren lite. Vi åt korv hemma hos mig som vi alltid brukar göra när västerås åker till sala. Jag blev helt förälskad i flätor och jag fick även tandställning. Klassen var med på fotoplanket och vi vandrade västerås hela den kvällen. Jag hade en syskonfotografering och vet inte hur många gånger som vi invaderade fotostudion i skolan. Jag sålde min fösta canvastavla till daniel också.




Oktober.
Vardagen fotsatte med skola och vi åkte till gotland en stund och satt där och tittade på stenar. Det nya konfagänget åkte även till rättvik och där sprang vi runt igen. Jag bad sandra att hjälpa mig med en fotografering och vi klädde ut henne lite med lite fina höstlöv håret. Tog tag i körkortsteorin och körde hårt. Började få grepp om allting och försökte med det där lyckliga. Köpte även den perfekta mössa!




November.
Jag hade praktik i stockholmstaden och bodde där i veckorna hela månaden. När jag väl var i sala så lyckades jag klämma in en fotografering med amanda och att klippa av mig håret. Och det var såklart full rulle på helgerna nu men min kropp orkade egentligen inte det och det kändes som om jag sov igenom allt. Jag satt där på på min förorts kant i den lilla lägenheten kväll efter kväll. Fast det blev ju lite besök av folk som åt pizza med mig eller västeråsarna då vi lagade mat och såg på armageddon eller små flickor som bjöd på frukost.




December.
Praktiken slutade och jag var glad över att vara tillbaka i skolan med de där bra. Jag och amanda bakade lussebullar och sedan åkte jag till den fina staden paris med min mor. Jag ocg therese började gå till bibblan i gurkstaden, hela tiden, oj vad vi fortfarande läser. Annars så var det slutet på några kurser som vi inte skulle sakna, slutet på projekt som vi inte heller skulle sakna. Sedan blev det jullov och ett tag kändes det som om jag aldrig hade växt upp. Men det hade jag visst, när ja satt där på julafton och tänkte på hur jag såg saker och ting. 



Och sen, en sista sak: så forsöker vi att inte göra 2012 helt hemskt eller vadå?


Vi kommer alltid att ha paris.



Fint finare finast


2011.12.27

 
(ph: isle of wight, england - 2010)

It's amazing how stupid you can be.

 


Fyndar under mitt eget tak och sånt där som är så fint. Snart landar en himla bra tygkasse i brevlådan också. Annars sattsar vi på körkortet lite nurå när verkligheten börjar komma ikapp.

Nu är det dags att ta ton igen.

(ph: bra bra bra. fotografen såklart: my)

Har shoppat och letat rea i västerås med hanna,lisa och ems. Fick hem fina saker och hittade en ännu finare sak hemma. åh. Och imorrn så ska jag fösöka mig på lite körkortsteori.

- här kommer kungen av ingenting alls -



Vi kunde inte andas
och allt var inte värt det
För när jag såg i dina ögon så fanns inget kvar

Minnet av hon som lät livet välja och vågade säga ja.


Skrivit lite såhär på juldagen bara för att jag kände mig inpirerad. Och nu så luktar det mat nerifrån, fint.

It's beginning to look a lot like christmas.

Julafton är ju bra tycker jag:
....såklart så gick vi i kyrkan 10:00 bara för att vi alltid har gjort det.
....jag och hundarna gick runt och dansade till julens musik.
....försökte mig på att göra ett hjärta men det gick tydligen inte så bra.
....ungefär nu började släkten anlända men jag var för upptagen med att upptäcka min spegelbild i julkulan.
....bara för att ingen hade provsmakat den och jag snodde första biten.
....och då efter den fina gröt-lunchen så blev det kalle och alla dom. Sedan så la jag ifrån mig kameran och försökte vara social eller vad det nu kallas. 

Hoppas ni har en bra dag för det har jag!

Remember those walls i built.


Och nu så sitter jag här i köket och se på narnia - för att den är bra - och älsklingshunden vill att jag ska ge henne hela min uppmärksamhet. När jag inte sitter i köket så finns ja i en bok-värld, en av mina bok-perioder, fint.

 


När du inte klarar av känslan av tomhet.


Dagen innan julafton och jag sitter framför datorn förlänge, men min teckning blev lite charmig ändå. Snart så blir det johansson med amanda för vi ska ha julkalas med klappar och kaffe och massa sånt förstås.

Who's gonna bring me back to life?


Ätit mackor med lax och avocado eftersom det är det bästa som finns. Besökt ica där det va jul-kaos. Vill egentligen inte ha jullov än, vill ha det senare när jag känner mer inför julen. jaaaaaa eller nått

SEN så är det så att jag bestämde mig för att jag skulle göra om lite i bloggen, så jag gjorde det. Tryckt på f5 och säg vad du tycker?

En tid att hålla kvar blicken.

 


Och vi åt och åt och åt för vi fick ju jullov och det är sånt jag brukar göra på julen, äta. Sen så fotade vi och alla massa för att det är ett bevis på att vi är en mediaklass. Skolan satt och trängdes i en av ACC(aros congress center)s lokaler och såg på lärare som sjöng och elever som stod på scenen. Vi hade kramkalas senare och några fina satte sig på robbans och fikade länge och bra. För allt är bra. Väldigt bra.

 


We fought like tomorrow was promised.

(ph: PARISIS: december 2011 - kolla här här här eller hääääääääär)

Sista dagen innan en avslutning innebär film här. Nu så som andra gånger så visas en japanska teckad. Lite fint äre väl att det är julafton snart, för nu sitter vi och räknar ner. Det jobbiga blir väl när allt är över och det har gått så fort att inte många hunnit med.

Bara vänta lite till.


Vi satt länge i skolan och hade inte mycket att göra alls. Det slutade med pepparkakor och spilld julmust och sedan vårt inte så ovanliga besök på biblioteket.

Jag köpte en julklapp till mig själv förra veckan och idag så anlände den (13:00, så du vet therese). En fjärrkontroll blev det!

There's only us when the lights go down.


Ja då man sitter och väntar på kalle anka, det luktar julmat i hela huset och hela släkten tränger ihop sig i sofforna.

När dagarna gick framåt så kändes det som om jag inte var där.


Längtar till dagarna när man inte behöver göra massa. Som i skolan när vi bara leker och sedan går på julavslutning. Snart så.

De där lockarna som ibland försvinner.

1. När vi sitter och skrattar åt de löjligaste sakerna och vi aldrig kommer bry oss om att alla ser. 

2. Känslan när man möter en person som direkt säger: "jag tänkte nyss på dig"

3. När Lisa säger "du behöver socker" och tar mig till ett ställe där vi delar muffinsar.

4. Att känna som om man är på precis rätt ställe



5. Sena nattsamtal

6. Sitta i ett mörkt rum och lyssna på finaste musiken




7. När jag ringer amanda och fantiserar att hon går brevid mig för att jag är rädd

8. Munga, fast jag har aldrig vart där. Men therese bor ju där så

9. Att åka till paris och det känns som om jag aldrig gav mig av



10. Att mitt hår gör lite som det vill och att de där lockarna förvinner ibland

11. När issa springer runt som en galning för att hon är så rastlös

12. När vi sitter där och säger: "jag har saknat att äta lunch med er" efter den långa praktiken

13. Min braiga klass full med tjejer och lite killar

14. Att längta, till typ julafton och 18 och allt det där

15. Min blåa tandställning som fungerar som en läpphylla för det mesta

16. Tillhöra något

17. Min kamera såklart, den heter helene junior också

18. När emelie säger "idag borde vi göra något storslaget" och vi bara gör



19. Att hitta modet för att flytta utomlands nångång

20. När min morfar säger att jag är kreativ och en duktig fotograf, kan inte förstå hur mycket det värmer

21. När emma är extra kontrollfreakig och det ända man kan göra är att le

22. Min mamma som ären av mina förebilder bara för att hon är så bra

23. Att vilja hitta sig själv

24. När kyrkan bjuder på en resa till italien eller tyskland eller bara bra




25. När vi hittar saker som foton eller musik från många år tillbaka

26. Lucia, hur mysigt som helst

27. Att säga vackert, för det är så vackert

28. Sitta framför brasan vid skogens kant med alla mina skogsmullar

29. Cykla tills benen krampar vid soluppgången

30. När pappa höjer musiken i bilen och börjar sjunga falskt

31. Therese och mina djupa sms-konversationer

32. Sitta på emelies golv och sjunga

33. När Pk säger "första gången jag träffade dig tyckte jag att du var jätte konstig", men ändå är hon min kompis nuju

34. När jag och min hund myser i min säng på söndagarna


35. Att skriva sådana här saker som får mig att le och tänka hur lyckligt lottad jag är

00:08


Inget rinner ut i sanden för en drömmare från landet.

 


Liten del av varför hemmakvällar är bara bra. Mina fina. De där som kan dräggla och sno emmas bullar. De där som kan lämna tusen hårstrån på ens svarta byxor på en liten sekund. Jag tycker ju att kunna sova utan problem på alla knasiga ställen skulle vara ett plus att kunna. -skulle vara fint

 


Är det tiden på året som skrämmer?

(ph: paris - december 2011)

Bra dag som fylls av varmchoklad, slutet av kurser, fina powerpointar och hjärtskärande dikter.

Jag har glömt vad jag glömt och det behöver inte ens ha hänt.

(ph: arlanda en morgon då man kan se lite snö falla i bakgrunden)

Ett utställningsuppdrag då vi sprang runt och var kreativa och fantiserade. En diktanalys med bästa lascha klar. Godaste maten, men magen fortsätter låta. En inspo-film på Fotografiskabilden där vi nu sitter i halv mörkret.

I won't let you close enough.

Jo det var nämligen så att jag ville visa er några saker och här har ni dom:

100 years of inspiration:
Hon har gjort en stor hög med de där fina fotografierna som man bara kan sitta och titta på för att dom är så fina.


Vacker. Tjejen skriver om allt men ändå ingenting. Hon pratar om livet så bra och hennes foton står ut.


Älskavärda fotografier, behöver jag säga något mer? Jo gör lite ont i mig för att de är så bra.


I hennes hjärta av plast så finns många underbara foton och textrader och känslor. Så som man inte kan få nog.

tisdag,22:26



"Livet har ingen skyldighet att ge oss vad vi väntar.
Vi tar vad vi kan få, och är tacksamma för att det inte är värre än vad det är" _Margaret Mitchell

Aime la vérité mais pardonne à l’erreur.

(paris - december 2011)

Kärleken som man känner när läraren bjuder på julmust och ganska äckliga lussebullar. Och vårat bord hakar upp sig på en fin stämma av 'what a wonderful world'. -vi sjunger bara nuförtiden

Maybe it's about the story.

(ph: paris potatis gris - december 011)

& nu är jag på svenskmark. känns som en annan värld, det är en annan värld. och det är så vackert men ändå inte

Hej jag pratar i gåtor men nu fick ni iallafall se lite bilder så.

This in my heart.

(ph: paris paris paris - dec 011)

Äter bara massa med crème brûlée. Går runt på de finaste gatorna och förstår inte ett dugg av språket. Hittar de vackraste sakerna och de ballaste skorna. Köper försenade födelsedagspresenter. -du skulle sett amanda, det var en våning med bara trosor och du skulle kallat det 'paradiset' och sagt att det var himla bra. för det var det. himla bra

Det är försent att stanna när jag hunnit ända hit.


I morgon så flaxar jag med vingarna över till frankrike och har det bra med min mamma. - vi hörs om några dagar - Och sen om ni undrar angående bilden så är det så att när jag kommer dit så kommer det varken vara grönt eller sommar.

Men det är inget för mig.

(ph: oktober 011 - Gotland)

Så nu har jag lagt upp fyra bilder som jag inte visat förut. I väntan på att ha seminarium med litteraturhistoran. Och alla är sten bilder. Lite fint faktikst. Till och med issa och emma har börjat jobba med diktanalysen som jag också borde göra. Men inte therese fast hon har en väldigt fin knut på huvet idag så det är okej.

A moment in space.


Det är kaos men vi skrattar ändå. Nu när vi har saknat skolan och varandra så spelar det inte så stor roll. Det blir bra när alla skriver konstiga saker på facebook och paulina sjunger 'i love europe'. -det är braaaaaa

The part of grace that really sucks.

(ph: Sandra Lundgren - 111008, fler bilder från fotograferingen hittar du här & här & här & här)

Nu när jag förstår lite mer av litteraturhistorian så känns det lite bättre(?). Och nu ska jag bara försöka mig på att förstå en av laschas texter. - det löser sig - Annars ska du veta att livet här i hustet vid skogen är för-jäkla-bra när man har studiedag.

Waking up is the hardest part.


Här fortsätter skoldagarna och livet med. Imorogn har jb gett oss studiedag, och studera är precis det jag ska göra. Jag ska glädja mig åt stunderna som jag kommer att tillbringa tillsammans med de 70sidor litteraturhistora som är så fina så.

Att inte sitta som en yngling som allas blickar sänktes ner på.

(ph: paris 2010)

Om några dagar då blir det fint igen. -finafina älskvärda paris

That feeling is a lie.


Sitter med min tegelsten till bok och är i en annan värld.


Saker kan splittras. Vi kan splittras.


Jag vet att sanningen är svår.


Jul-fint, sånt och den finaste lussebullen. Bra lördags eftermiddag med bra amanda.

Vi bränner alla broar.

(ph: bild från nått fint ställe på ett fint gotland)

Hejjat till de där sjungande på tvn. Och tänderna börjar bli raka av tandställningen, det gör förbaskat ont. Men det är lugnt för jag kämpar i mig choklad, för det är ju så bra för mig. ja. magiskt.

Då vi alltid satte oss själva först och då städer rasade.

(ph:.....såhär tillbringade jag gårdagen. jag tittade i många, många timmar)

Sista dagen på praktiken, i Stockholm. Lite tråkigt är det väl. Men känns bra faktikst att en skolvecka väntar efter det här. Saknar att sitta vid mina kära vänner på JB och fördirva tiden med konstiga skämt. Och att sova i min egna säng med hundar som är irriterande när de väcker, kliver och klampar.

Så jag ska sitta i min lilla bubbla på tåget hem från stockholmstaden för den här gången och troligtvis kommer jag inte komma tillbaka hit på ett tag, då mitt hat lagts sig lite.


+ att lisafisa, det är du som är snygg snyggare snyggast

Jag: Helene Söderström

 

Allihopa, nu ska jag berätta lite saker.
Jo, det är nämligen så att det är jag Helene Söderström som ligger bakom den här bloggen. Jag är 19 år och driver ett litet bra företag som fokuserar på konsulttjänster inom foto, design och formgivning. Sen att jag kanske inte lägger ner all min tid helhjärtat på företaget är väl för att jag försöker hinna med resten av livet också.

 

Våren 2013 tog jag studenten från It-medialinjen, JBgymnasiet i Västerås. Jag är ursprungligen från Sala men håller just nu på att vidga mina vyer.  

 

Att fotografera är väl en sak som om de flesta borde fatta att jag tycker om lite. Jag har haft ett intresse för fotografering i ungefär 3-4 år och jag har även utvecklat ett intresse för formgivning under de senaste åren.

 

Det jag tycker är viktigast inom fotografering och design är att utrycka sig. Det handlar om att fånga en känsla och ett ögonblick. Jag fotograferar hur jag ser på saker och ting. Kameran behövs också ofta på olika skoluppgifter, när vänner är samlade och på resor är kameran en given följeslagare

 

Jag hoppas att du tycker om vad jag gör här i allafall, för till och med jag kan tycka att det är lite vackert ibland.

 

 

Det går att hitta mig på andra ställen också:

Facebooksida: facebook.com/helenesoderstromfotoochdesign

Hemsida: helenesoderstrom.se

Twitter: @hhsoderstrom
Intagram: @helenesoderstrom

 

 

Sedan försöker jag oftast komma ihåg att livet är väldigt fint och göra det så bra som möjligt.


inget
Helene Söderström.
Doing right now: Working in London
From: Sala, Sweden
Age: 22
inget inget bildlank inget bildlank bildlank bildlank inget bildlank inget inget inget
inget inget bildlank inget